17 sep Flere enn før bruker bobilen sin i flere årstider
Gode varmesystemer og godt isolerte kjøretøy gjør det både behagelig og romantisk å «campe» under himmelen når mørket kommer og gradene synker! Uansett kan det lønne seg å klargjøre bobilen for vinterlagring. Men det betyr jo ikke at den ikke kan tas frem og brukes igjen. Det har den veldig godt av!
Hørt begrepene «dobbeltbunn», «Isolert spillvannstank», «Alde vannbåren varme» og «Gulvvarme»?
Det er fordi vann kan være en utfordring i bobil når det fryser på om natta. Da bør du enten tømme vannet i tanker og kraner eller sørge for å ha kjøretøy med isolerte tanker eller dobbeltbunn og ha på litt varme.
Hver høst på denne tiden går vi over alle bobilene vi har på tunet, tømmer vanntanken først, varmtvannstanken ved å vri om den blå vrideren på frostsikringen, tømme spillvannstanken og toalett-dunken/tanken. Deretter åpnes alle kranene og setter på vannpumpe, så vannet blir kjørt ut av slanger og system. Spør oss gjerne dersom du er i tvil!
Dersom du har kjørt i regn og vannsprut oppunder bilen, bør den gjerne få tørke under litt før den settes på kald vinterlagring. Nyere biler har ofte vannbestandige plater under. Da er det ikke noe problem.
Sørge også for å lade opp batteriene skikkelig før du setter bilen på lagring. Noen tar av den ene ledningen på en av polene, for å slippe at batteriene blir tappet i løpet av vinteren!
Men husk, et nedladet batteri vil kunne fryse og blir da ødelagt! Så lade det godt.
Bruker du bilen hele vinteren?
Det finnes mange fine plasser å besøke vinterstid, og hvorfor ikke bruke bilen som hytte. På den måten kan du laste inn skiene eller syklene og på den måten forflytte deg til flere steder, dersom forholdene kanskje er bedre et annet sted enn der du først tenkte!
La varmen stå på og kom «hjem» til varm og god bobil!
Vi har mange bobiler som er svært godt egnet for helårs bruk, og fortelle deg litt hva du trenger.
Sjekk også på diverse bobilforum på Facebook for svært god informasjon om dette.