Bobileierne – de sosiale folkene

Bobileierne – de sosiale folkene

I dagens stressede samfunn er det viktig at vi mennesker har kontakt med andre mennesker. Dette gjelder ikke bare i det daglige arbeidslivet, men også på fritiden eller på ferie.

Skal vi tro det vi ser, er de folka som kjører bobil litt mer sosial enn mange andre mennesker i samfunnet.

Møtes to bobiler langs veien så er det helt normalt med en liten hilsen. Dette for å fortelle at alt er bra og at du liker å kjøre bobil. Og det som er fint – alle hilser på alle. Her spiller det ingen rolle om du har stor eller liten bil, eller om bilen er ny eller gammel. Som mange sier: – Det er ikke bilen vi er venner med, men de som sitter inne i bilen.

I Norge har vi bobilklubber og bobilforeninger. De to største er Norsk Bobil og Caravan Club (NOCC) og Norsk Bobilforening (NB). Tilsammen i disse er det nesten 30.000 medlemmer. Noen er nok medlemmer av begge bobilorganisasjoner da. I tillegg er det mange såkalte merkeklubber. Det er nok det sosiale som gjør at bobileiere trekker til disse klubbene. Det er nesten 50.000 registrerte bobiler i Norge.

Når bobileierne treffes på bobilplasser eller campingplass hender det at det lages langbord eller man tar med seg bord og stol til nabobilen. Med god mat og drikke blir man sittende å dele bobilerfaringer og ofte finner de på denne måten gode venner som man reiser land og strand rundt ved andre anledninger også.

Det er mange bruksområder med en bobil. Noen har de som sin rullende hytte, mens andre bruker bobilen som et rullende kontor. Hos yngre bobileiere benyttes bobilen ofte i forbindelse med fritidsaktiviteter og sportsarrangement, mens de eldre liker mest å bruke bobilen til å reise på ferie rundt om kring i hele Europa.

Bobilklubbene i Norge arrangerer hvert år mange treff og turer. Da samles en mengde bobiler på en samlingsplass. I disse arrangementene er det som oftest de eldste bobileierne som treffes.

Tore Steinar Pettersen – tekst/foto